Resultaat 1–24 van de 114 resultaten wordt getoond

Lichtbronnen

Lees meer

Lichtbronnen

Op zoek naar lichtbronnen in huis. Vind hier jou bijpassende lichtbron bij De Lampenbaas!

Lees minder
-23%
  • Gratis verzending vanaf €75,-
  • 30 dagen bedenktijd
  • Snelle levering
-12%
  • Gratis verzending vanaf €75,-
  • 30 dagen bedenktijd
  • Snelle levering
-39%
-35%
-38%
-11%
-10%

Welke lichtbronnen moet en kan ik gebruiken?

Tegenwoordig zijn er zoveel lichtbronnen dat je (bijna) niet meer weet wat je in een lamp moet draaien. Hedendaags zijn gloeilampen bijna uit de interieurs verdwenen vanwege milieutechnische redenen. Dus eigenlijk zijn alle andere lichtbronnen milieu technisch in orde maar ook energiezuinig. Ze zijn energiezuinig omdat ze veel efficiënter werken. Met name spaarlampen, Led lampen en halogeenlampen kunnen een groter deel van de elektriciteit omzetten in licht.

Halogeen lamp

Een halogeenlamp wordt vaak met een gloeilamp vergeleken. Dit komt dat er in beide lampen een metalen gloeidraad zit die warm wordt. Maar waar is een halogeenlamp geen gloeilamp? Een halogeenlamp staat namelijk onder grote druk waardoor er meer warmte wordt gecreëerd en dus het gloeidraad warmer wordt. Dit resulteer in 25% meer licht dan een gloeilamp op basis van dezelfde hoeveelheid stroom!

Spaarlamp

De spaarlamp is het kleine zusje van de TL-buis. Dat komt doordat de werking hetzelfde is. Net als in een TL-buis zit in een spaarlamp een kleine hoeveelheid kwik. Deze lampen zijn helaas niet dimbaar maar hebben wel grote voordelen. Zo zijn 4 tot 5 keer energiezuiniger en gaan ze 5 tot 10 keer langer mee.

Led Lamp

Laten we eerst eens beginnen waar Led voor staat. Led staat voor Light Emitting Diode. Dit houdt in dat door middel van elektronica licht wordt gegenereerd. Doordat deze lichtbron geen gebruikt maakt van warmte is deze zelf 80% zuiniger dan de gloeilamp. Led lampen zijn er in bijna alle denkbare vormen te vinden en in veel lampen zijn ze ook verwerkt omdat deze zo lang mee gaan.

Nog vragen

De Lampenbaas staat bekend om de beste persoonlijke service. Deze service houdt in dat wij je graag helpen bij het vinden van de juiste lampen. Vertel ons wat je zoekt en wij helpen je in jouw zoektocht! Na het bestellen van de lamp heb je dertig dagen bedenktijd. Binnen deze dertig dagen kan de lamp nog teruggestuurd worden en omgeruild worden voor een ander exemplaar. Samen zorgen wij ervoor dat er bij jou thuis een mooie, stijlvolle en praktische lamp straalt die past bij wat jij zoekt!

Heb je behoefte aan advies bij het kiezen van een lamp of heb je aanvullende vragen over het design of de werking? Neem gerust contact met ons op, wij helpen graag! Contact opnemen kan via een e-mail. Deze kan gestuurd worden naar info@lampenbaas.nl

De waardering van delampenbaas.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.0/10 gebaseerd op 85 reviews.
×

Hoi!

Klik op een van onze klantenservice medewerkers om contact met ons te nemen of mail naar info@delampenbaas.nl

×