Help!| Welke hanglamp boven eettafel of eethoek?

Hanglamp boven eetkamer

Een hanglamp boven de eettafel kan een mooie toevoeging zijn aan de inrichting van je eetkamer. Er zijn veel verschillende soorten hanglampen om uit te kiezen, dus het kan lastig zijn om te beslissen welke het beste bij jouw eettafel past. Hier zijn enkele dingen om over na te denken bij het kiezen van een hanglamp boven de eettafel:

 • Stijl: Kies een hanglamp die past bij de stijl van je eetkamer. Als je bijvoorbeeld een moderne eetkamer hebt, kun je kiezen voor een hanglamp met een strak en minimalistisch ontwerp. Als je een meer traditionele eetkamer hebt, kun je kiezen voor een hanglamp met een klassieke of romantische uitstraling.

 • Formaat: Zorg ervoor dat de hanglamp in verhouding staat tot de grootte van je eettafel. Als je een grote eettafel hebt, heb je waarschijnlijk een grotere hanglamp nodig om het volledig te verlichten. Als je een kleinere eettafel hebt, kun je kiezen voor een kleinere hanglamp om ervoor te zorgen dat het niet te overweldigend is.

 • Verlichting: Bedenk hoeveel verlichting je nodig hebt boven de eettafel. Als je bijvoorbeeld vaak leest of werkt aan de eettafel, heb je waarschijnlijk meer verlichting nodig dan als je alleen maar eet. Kies een hanglamp met een hogere lumen-output als je meer verlichting nodig hebt, of kies voor een dimbare hanglamp als je de verlichting kunt aanpassen naar behoefte.

 • Montage: Bekijk hoe de hanglamp moet worden opgehangen. Sommige hanglampen hebben een vaste montage, terwijl andere een verstelbare ketting of staaf hebben. Kies een montagemethode die het beste werkt voor jouw eetkamer.

Hanglamp boven eetkamer

Deze Steinhauer capri hanglamp is perfect voor het gehele gezin. Haal de klassieke stijl terug in huis!

Hanglamp eetkamer golden egg

Onze hardloper de golden egg hanglamp is modern maar elegent!

Soorten hanglampen

Er zijn veel verschillende soorten hanglampen om uit te kiezen voor boven de eettafel, dus het hangt af van je persoonlijke voorkeuren en de stijl van je eetkamer. Hier zijn enkele populaire keuzes voor hanglampen boven de eettafel:

 • Pendellampen: Dit zijn hanglampen met een lange ketting of staaf die je kunt verstellen om de hoogte van de lamp aan te passen. Ze zijn een goede keuze als je een eettafel hebt met verschillende hoogtes of als je de hoogte van de lamp naar behoefte wilt aanpassen.

 • Plafondlampen: Dit zijn hanglampen die direct aan het plafond zijn bevestigd. Ze zijn een goede keuze als je een eenvoudige en strakke look wilt en als je niet veel ruimte hebt om een hanglamp op te hangen.

 • Kroonluchters: Dit zijn grote, opvallende hanglampen met verschillende lichtpunten. Ze zijn een goede keuze als je een formele of klassieke eetkamer hebt en als je op zoek bent naar een statement piece.

 • Spots: Dit zijn kleine hanglampen met verschillende lichtpunten die je kunt richten op specifieke gebieden. Ze zijn een goede keuze als je meer gerichte verlichting wilt en als je de verlichting naar behoefte wilt aanpassen.

We raden aan om verschillende opties te overwegen en te kijken welke het beste bij je eetkamer past. Bedenk ook wat voor soort verlichting je nodig hebt en hoeveel ruimte je hebt om een hanglamp op te hangen.

Hoe hoog moet hanglamp boven eettafel

De ideale hoogte voor een hanglamp boven de eettafel hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de tafel, de hoogte van de muren en de hoogte van de mensen die aan de tafel zullen zitten. Hier zijn enkele richtlijnen voor de hoogte van een hanglamp boven de eettafel:

 • Als je een eettafel hebt met een standaardhoogte van ongeveer 76 cm, hangt de hanglamp het best op een hoogte van ongeveer 80-90 cm boven de tafel.

 • Als je een eettafel hebt met een hogere hoogte, zoals een barhoogte tafel, hangt de hanglamp het best op een hoogte van ongeveer 90-100 cm boven de tafel.

 • Als je een lage plafondhoogte hebt, kun je de hanglamp iets lager ophangen om ervoor te zorgen dat hij niet te dicht bij het plafond hangt.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de hanglamp niet te laag hangt, zodat mensen hun hoofd niet stoten als ze opstaan van de tafel. Als je twijfelt over de ideale hoogte, kun je een meetlint gebruiken om te zien hoe verschillende hoogtes eruit zien in de ruimte. Laat me weten als je nog vragen hebt.

Bekijk hier al onze hanglampen! Er zit vast iets tussen voor je.

Deze rotan hanglamp past perfect bij een landelijk interieur!