Waarom zou ik moeten kiezen voor: Keuken wandlampen?

Keuken wandlampen zijn een essentieel onderdeel van elke keuken. Ze bieden niet alleen functionele verlichting, maar kunnen ook een stijlvolle toevoeging zijn aan de uitstraling van uw keuken. Hier zijn enkele redenen waarom u zou moeten overwegen om keuken wandlampen te installeren:

 • Functioneel: Keuken wandlampen bieden een gerichte verlichting die perfect is voor het werken op een aanrecht of een eettafel. Dit maakt het koken en eten gemakkelijker en veiliger.

 • Stijlvol: Keuken wandlampen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, van modern tot traditioneel, waardoor ze zich aanpassen aan elke keuken decor.

 • Energie-efficiënt: Veel moderne keuken wandlampen zijn energie-efficiënt, waardoor u geld bespaart op uw energierekening en bijdraagt aan het beschermen van het milieu.

 • Gemakkelijk te installeren: Keuken wandlampen zijn gemakkelijk te installeren, waardoor u snel van hun voordelen kunt genieten.

In samenvatting, keuken wandlampen zijn een functionele, stijlvolle en energie-efficiënte toevoeging aan uw keuken. Hierdoor zijn ze een slimme keuze voor iedereen die zijn keuken wil verbeteren.

 

Bekijk hier wandlampen voor de keuken!

zie hier alle wandlampen voor in de keuken.

Hoe kies je de juiste lichtkleur voor in de keuken?

De keuze van de juiste lichtkleur voor in de keuken is van groot belang voor de sfeer en functionaliteit van de ruimte. Er zijn verschillende factoren om in overweging te nemen bij het kiezen van de juiste lichtkleur, zoals de grootte van de keuken, de kleur van de wanden en meubels, en de gewenste sfeer.

Warm wit licht, met een kleurtemperatuur tussen 2700K en 3000K, creëert een gezellige en intieme sfeer. Dit is een goede optie voor kleinere keukens of keukens met donkere wanden.

Neutraal wit licht, met een kleurtemperatuur tussen 3500K en 4100K, is een goede keuze voor grotere keukens of keukens met lichte wanden. Het geeft een heldere en efficiënte verlichting die ideaal is voor het koken en eten.

Koel wit licht, met een kleurtemperatuur boven de 5000K, is een goede keuze voor moderne keukens of keukens met veel wit of lichtgekleurde oppervlakken. Het geeft een helder en fris licht dat de ruimte groter doet lijken.

Het is ook belangrijk om te overwegen hoeveel licht je wilt hebben tijdens het koken en eten. Een combinatie van verschillende verlichtingsbronnen, zoals plafondverlichting, onderkastverlichting en hanglampen, kan helpen om een optimale verlichting te creëren voor elke activiteit.

In samenvatting:

 • Warm wit licht voor een gezellige sfeer in kleinere keukens of met donkere wanden.
 • Neutraal wit licht voor heldere en efficiënte verlichting in grotere keukens of met lichte wanden.
 • Koel wit licht voor moderne keukens of keukens met veel wit of lichtgekleurde oppervlakken.
 • Een combinatie van verschillende verlichtingsbronnen voor optimale verlichting tijdens elke activiteit.

Hoe kies je het juiste wattage voor in de keuken?

Het kiezen van het juiste wattage voor de verlichting in de keuken is van groot belang voor de sfeer en functionaliteit van de ruimte. Het juiste wattage zorgt ervoor dat je genoeg licht hebt om comfortabel te kunnen werken in de keuken, zonder dat de verlichting te fel of te zwak is.

Een algemene regel is om voor elke vierkante meter van de keuken ongeveer 20 tot 25 watt te gebruiken. Dit betekent dat een keuken van 8 vierkante meter ongeveer 160 tot 200 watt verlichting nodig heeft. Dit is echter slechts een richtlijn, en de juiste hoeveelheid verlichting kan variëren afhankelijk van factoren zoals de grootte van de keuken, de kleur van de wanden en meubels, en de gewenste sfeer.

Het is ook belangrijk om te overwegen hoeveel licht je wilt hebben tijdens het koken en eten. Een combinatie van verschillende verlichtingsbronnen, zoals plafondverlichting, onderkastverlichting en hanglampen, kan helpen om een optimale verlichting te creëren voor elke activiteit.

Daarnaast kan het ook handig zijn om te overwegen energiezuinige verlichting zoals LED-verlichting, deze hebben namelijk minder wattage nodig om dezelfde hoeveelheid licht te produceren als traditionele verlichting.

In samenvatting:

 • Als richtlijn ongeveer 20 tot 25 watt per vierkante meter keuken.
 • Overweeg de grootte van de keuken, de kleur van de wanden en meubels, en de gewenste sfeer.
 • Gebruik een combinatie van verlichtingsbronnen voor optimale verlichting tijdens elke activiteit.
 • Overweeg energiezuinige verlichting zoals LED-verlichting voor een efficiëntere verlichting.

Hier vind je alle keuken wandlampen.