Notarislamp voor boven het bureau!

Een notarislamp is een speciaal soort lamp die vaak wordt gebruikt in een kantooromgeving, vooral in kantoren waar veel gewerkt wordt met papieren documenten. Deze lampen zijn ontworpen om de tekst op een document helder en scherp te verlichten, zodat er gemakkelijk gelezen en geschreven kan worden. Een notarislamp is vaak een tafellamp die op een bureau geplaatst kan worden. Deze lampen zijn vaak voorzien van een flexibele arm zodat deze in verschillende hoeken geplaatst kan worden, of een kantelbare kop zodat de lichtstraal gericht kan worden op specifieke delen van het document .

Er zijn verschillende soorten notarislampen beschikbaar. Sommige lampen zijn voorzien van een LED-verlichting, die efficiënt en duurzaam is, terwijl andere lampen zijn voorzien van een gloeilamp of halogeenlamp. Bepaalde modellen zijn voorzien van een dimmer waarmee de lichtsterkte kan worden aangepast voor het beste leescomfort.

Als je een notarislamp voor boven je bureau zoekt, is het aan te raden om een paar dingen in overweging te nemen. Ten eerste, zorg dat je weet hoeveel ruimte je beschikbaar hebt en hoe groot de lamp mag zijn. Ten tweede, bepaal welke type verlichting je wilt ( LED, gloeilamp of halogeen) en of je een dimmer wilt hebben. Ten derde, let op de vorm en kleur van de lamp zodat deze past bij je inrichting.

Er zijn veel opties beschikbaar dus je zou hier goed moeten kunnen vinden wat je zoekt!

Bekijk hier onze notarislampen!

Bekijk hier onze notarislampen!

Hoe kies je de juiste lamp?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een notarislamp:
 
  1. Verlichtingssterkte: Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een notarislamp is de verlichtingssterkte. Je wilt een lamp die helder genoeg is om de tekst op je document duidelijk te lezen, maar niet zo helder dat het verblindend is. Overweeg een lamp met een dimmer, zodat je de verlichtingssterkte kunt aanpassen aan je voorkeur.
  2. Type verlichting: Er zijn verschillende soorten verlichting beschikbaar, zoals LED, gloeilamp of halogeen. LED is het meest energiezuinig en duurzaam, maar het kan een koudere kleurtemperatuur hebben. Gloeilampen en halogeenlampen geven vaak een warmere kleurtemperatuur, maar zijn minder energiezuinig. Kies het type verlichting dat het beste bij je voorkeur past.
  3. Vorm en grootte: Notarislampen komen in verschillende maten en vormen. Bepaal hoeveel ruimte je hebt op je bureau en welke vorm en grootte van de lamp het beste bij je bureau past. Houd er ook rekening mee dat een lamp met een flexibele arm of een kantelbare kop handig kan zijn, omdat je de lichtstraal dan op specifieke delen van het document kunt richten.
  4. Extra functies: Sommige notarislampen hebben extra functies, zoals een USB-poort voor het opladen van een apparaat of een geheugenfunctie die de laatst gebruikte verlichtingsinstelling opslaat. Bedenk of deze functies voor jou van waarde zijn.
  5. Design: Dit is persoonlijke voorkeur, kijk welk ontwerp het beste bij je inrichting past.
 
Als je alle bovenstaande zaken in overweging neemt, zou je een notarislamp moeten kiezen die past bij je wensen en eisen, en die een comfortabele verlichting biedt tijdens het lezen en schrijven op je bureau.

Een leuk feitje! Hoe is de notarislamp ontstaan?

De notarislamp is ontstaan uit de behoefte aan specifieke verlichting voor kantooromgevingen. Vooral in kantoren waar veel met papieren documenten wordt gewerkt, is goede verlichting van groot belang om de tekst op documenten duidelijk te kunnen lezen en schrijven.

In de 19e eeuw, toen elektriciteit nog in de kinderschoenen stond, werden olielampen gebruikt als verlichting voor kantoren. Omdat deze lampen gevaarlijk konden zijn, werden kantoren vaak slecht verlicht. De introductie van gloeilampen aan het einde van de 19e eeuw, maakte het mogelijk voor kantoren om veilige en heldere verlichting te hebben.

In de jaren 20 van de 20e eeuw, begonnen fabrikanten met het maken van specifieke tafellampen voor kantoren, welke later bekend zouden worden als notarislampen. Deze lampen werden ontworpen met een flexibele arm of een kantelbare kop zodat de lichtstraal gericht kon worden op specifieke delen van het document.

In de loop van de jaren zijn er vele verbeteringen aangebracht in de notarislampen zoals verbetering van de verlichting, zoals de introductie van LED-verlichting, en het toevoegen van functies zoals een dimmer of USB-poort.

Tot op de dag van vandaag zijn notarislampen nog steeds een belangrijk onderdeel van de werkomgeving voor vele mensen die veel met papieren documenten werken.

Bekijk hier onze notarislampen!